dilluns, 10 de gener del 2011

ACTIVITAT U.F.2 "Evolució de la motricitat"



1.- L'infant en aquesta fotografia probablement té 6 mesos, es troba estirat de cara amunt, agafa els seus peus, els toca i probablement els porta a la seva boca. Busca la mirada de l'adult.
Segons la evolució de la prensió, desprès d'un desenvolupament visual, s'inicia la prensió voluntària.  La prensió de l'infant és voluntària, ja que agafa els peus amb les mans amb força i seguretat utilitzant tot el palmell de la mà.
L'infant es troba relaxat, probablement li ha canviat els volquers i es troba satisfet.


2.- L'infant que apareix en aquesta imatge es troba entre 10 i 11 mesos. El gateig és sincronitzat gràcies al control dels moviments dels braços i cames. Pot gatejar sobre les mans i les plantes dels peus.
Pel que fa la prensió serà voluntària, en aquesta imatge no es veu quin tipus de prensió fa amb la mà, però per l'edat que seria de 9 a 11 mesos, podem deduïr que la prensió serà amb la pinça fina o superior, es a dir, l'infant pot agafar un objecte molt petit.
En aquesta imatge el que hem desperta es que l'infant és més autònom, es desplaça ell sol per tot arreu i això l'ajuda a superar-se i intentar cada vegada més fer coses noves.



3.- En aquesta imatge podem observar una nena que estaria entre els 18 i 24 mesos. Pertant el període del desplaçament ja el té superat i adquirit.
Pel que fa a la prensió, ens trobem que utilitza les mans amb independència (una manipula el menjar i amb l'altra recolça la seva cara). La nena  menja sola amb una certa cura i probablement ja sap utilitzar els coberts, encara que a la foto no els utilitzi.
La nena sap que li estàn fent una foto i mostra vergonya, tapant-se un ull amb la mà.




4.-  En aquesta imatge podem observar dos nens asseguts compartint el menjar, com en la fotogràfia anterior la posició estàtica és correcta i adquirida, els nens estan asseguts i tenen un moviment del tronc i les extrimitats superiors ben coordinat.
L'evolució de la prensió seria voluntària,falta perfeccionar la prensió, mengen sols però no amb certa cura, estariem parlant de que aquests nens estan entre els 15 i 18 mesos, ja que asseguts poden menjar sols però no poden utilitzar les mans amb independència una de l'altra.

3 comentaris:

  1. Hola Nuria,
    Mira estic d'acord amb tu amb bastantes foto, pe`ro no estic d'acord amb tu amb la foto de la nena menjant pizza perque un infant amb 2 anys ja sap sentar-se sols i crec que aquesta nena això de sentar-se en una cadira ho té bastant superat, per això jo crec que te 3 anys i pot ser que una mica més i tot.

    ResponElimina
  2. Núria, estic d'acord amb tu en totes les fotos. Jo la de la nena menjant (foto nº3) havia posat també 18 mesos, però ara penso que tenen raó i la posaria una mica més gran. I la canciare i posare entre 3 i 4 anys. De lo altre estic d'acord amb tu.

    ResponElimina
  3. Hola, aquesta activitat es devia haver dit l'observació del moviment. No has posat una altra entrada rectificant la part individual o comentant perquè la deixes tal qual?
    Ja ho comentem a l'aula

    ResponElimina