dimecres, 2 de març del 2011

ACTIVITAT 8: "OBSERVACIÓ TÓNICO-POSTURAL" (INDIVIDUAL)

IMATGE 1

POSTURA: Posició asseguda. L’infant pot mantenir el cap dret, té una flexió lliure dels malucs i  girar el seu tronc sense l’ajuda de ningú.

ACCIÓ QUE REALITZA:  L’infant està assegut davant de l’ordenador, està còmode ja que no porta roba nomes va amb bolquers i es mostra visiblement feliç.

TO MUSCULAR: En la imatge podem observar un bon to muscular.

PRENSIÓ: Prensió amb la pinça fina o superior. Manipulacions precises amb un control dels dits de la mà. Té el dit índex estès, explora el teclat i furga en els forats.

EQUILIBRI:  Equilibri dinàmic ja que està mantenint la posició del cos en equilibri durant l’acció que seria tocant l’ordenador.

LATERALITAT: L’infant coordina perfectament ull-mà. S’observa la utilització de la mà dreta potser perquè és la més hàbil. Encara no podem veure cap tipus de dominància.

EDAT (hipòtesis): Podem dir que aquest nen està entre els 9 i els 11 mesos.


IMATGE 2:

 POSTURA: Posició dreta. Aquesta posició està adquirida amb recolzament. Pot ajupir-se per  agafar una cosa del terra. Probablement està agafada d’algun adult.

ACCIÓ QUE REALITZA: L’infant està ajupit agafant una flor del terra, està en una etapa d’exploració. Probablement estigui al costat d’un adult agafat amb l’altra mà.

TO MUSCULAR:  Bon to muscular.

PRENSIÓ: Prensió amb la pinça fina o superior perfeccionada. Ajupit pot recollir coses del terra i fins i tot les pot llençar.

 EQUILIBRI: Equilibri dinàmic ja que està mantenint la posició del cos en equilibri durant l’acció que seria tocant l’ordenador.

LATERALITAT: L’infant coordina perfectament ull-mà. S’observa la utilització de la mà dreta potser perquè és la més hàbil i amb la que pot fer més moviments precisos, tot i que probablement utilitza aquesta mà perquè amb l’altra està agafada d’un adult. Encara no podem veure cap tipus de dominància.

EDAT (hipòtesis): Edat entre 15 i 18 mesos.


IMATGE 3:

POSTURA: Ja té assolida la posició dreta, pot estar assegut sobre una cadira un temps indefinit.

ACCIÓ QUE REALITZA: El nen està assentat sobre una cadira recolzat a la taula i està fent un dibuix. Sembla que el nen està molt concentrat amb el que està fent.

TO MUSCULAR: Bon to muscular.

PRENSIÓ: Prensió amb la pinça fina i superior assolida. L’infant agafa amb pressió i correctament el llapis.

EQUILIBRI: Equilibri dinàmic. Té un bon equilibri perquè ja assolit un bon to muscular.

LATERALITAT: És un període on s’estableix un preferència manual, anomenat automatització. La lateralitat es fixa. En aquesta imatge podem observar com el nen  ja té la establerta la mà dreta com la dominant.

EDAT (hipòtesis): Edat entre 4 i 5 anys.


4 comentaris:

  1. Me gusta como has estructurado el texto porque de esta manera se ve rápidamente cada apartado.
    Y, en relación a tus hipótesis, estoy de acuerdo contigo aunque la niña que está agachada, yo creo que tiene más meses ya que, si no me equivoco, es a partir de los 21 meses en que los niños se pueden agachar a recoger las cosas del suelo sin caerse. Aunque como bien dices, puede que esté sujeta por un adulto, por lo que entonces si que tendría la edad que tú dices.

    ResponElimina
  2. Me ha gustado tus expliaciones como tambien la estructura de tus expliaciones.
    La verdad hemos coincidido bastante en las edades, aunque en la segunda imagen no coincidimos por pocos meses.
    Tengo que decir que tus expliaciones son bastantes raonadas y bien argumentadas.

    ResponElimina
  3. Comentaris molt ben organitzats, estic d'acord amb tu en les edats, però en l'ultima hem tiro més als 5 anys que als 4.

    ResponElimina
  4. Hola Núria en aquesta activitat te s'ha oblidat fer un comentari a les fotos que han fet totes les teues companyes, parlem en classe

    ResponElimina