dijous, 31 de març del 2011

ACTIVITAT 9. L'OBSERVACIÓ TÓNICO- POSTURAL (INDIVUAL)

IMATGE 1
L’infant és d’origen Africà. Podem observar les mancances que té al seu voltant.

POSTURA: La nena està mig ajupida de peus. L’esquena i el coll els manté rectes.

ACCIÓ QUE REALITZA:  L’infant està recollint aigua, és una activitat que realitza a diari per poder sobreviure. Probablement aquest infant no va a l’escola.

TO MUSCULAR: hipertonia muscular.

PRENSIÓ: Prensió amb la pinça fina o superior. Manipulacions precises amb un control dels dits de la mà.

EQUILIBRI: Ja assolit l’equilibri estàtic i dinàmic.

LATERALITAT: Podem observar una coordinació oculo-manual totalment adquirida. Predominança del costat dret (subjecta el pot d’alumini).

HIPÒTESIS: Crec que l’infant té entre 30-36 mesos, tot i que físicament, si comparem aquesta nena amb una nena d’aquí sembla que sigui més petita, això es degut a la falta de recursos i el desenvolupament motor poc desenvolupat.

IMATGE 2 

En aquesta imatge podem observar un nen jugant al carrer amb un joc de construccions.

POSTURA: Ajupit sobre els dos peus, l’esquena la té recta, està molt atent encaixant uns blocs.

ACCIÓ QUE REALITZA: L’infant està ajupit encaixant un bloc amb la mà dreta i amb la mà esquerra està subjectant una torre perquè no caigui.

TO MUSCULAR: hipertonia muscular en les extremitats inferiors.

PRENSIÓ: Prensió amb la pinça fina o superior. Manipulacions precises amb un control dels dits de la mà.

EQUILIBRI: Ja assolit l’equilibri estàtic i dinàmic.

LATERALITAT: Podem observar una coordinació oculo-manual totalment adquirida. Utilitza les dues mans per igual, ja que per l’edat diriem que encara no té la lateralitat ben definida.

HIPÒTESIS: Podria tenir entre 18 i 24 mesos, pel seu aspecte físic, tot i que no es fins als 27 mesos que l’infant realitza torres de 8 encaixos.

IMATGE 3

En aquesta imatge podem observar un infant que està assegut a casa seva, amb pijama i està fullejant un conte, podem observar que l’infant està content i interessat amb l’objecte que té al seu davant.


POSTURA: Assegut amb l’esquena recta, sense cap suport a l’esquena. El coll el manté recte i les cames estan flexionades.

ACCIÓ QUE REALITZA: Assegut observant un conte, molt atent.

TO MUSCULAR: hipertonia a les extremitats.

PRENSIÓ: prensió palmar.

EQUILIBRI: Equilibri estàtic assolit.

LATERALITAT: Utilitza les dues mans per igual.

HIPÒTESIS: Podria tenir entre 7 i 9 mesos.







6 comentaris:

  1. Me gusta mucho como estructuras el texto; de esta manera puedes ir directamente al apartado que te puede interesar más sin necesidad de leer todo el texto. Por otro lado, las explicaciones son breves y claras.
    En cuanto a la primera imagen, creo que más o menos también tiene esta edad. Sí que es cierto que yo he puesto un poco más de meses de intérvalo pero leyendo vuestras opiniones me estoy dando cuenta que posiblemente esté más cerca de los 3 años que no de los 4.
    De todos modos, cuando dices que si comparamos a esta niña con otra de otro continente, creo que has dicho muy bien que parece más pequeña debido a los escasos recursos sin embargo, creo que en cuanto al desarrollo motor, estos niños están más desarrollados ya que les ha tocado "buscarse" la vida en edades más tempranas para sobrevivir.
    En referencia a las otras dos imágenes estoy también de acuerdo contigo.Yo también he puesto las mismas edades aproximadamente,aunque en la segunda puede ser que la edad máxima que has puesto de 24 meses sea demasiado excesiva.
    Por tanto, creo que está muy bien tu texto y tus explicaciones por lo que, esta estructura de texto sería una abuena forma de hacer el trabajo grupal.

    ResponElimina
  2. Hola Núria!
    Tal com has estructurat el text m'agrada i és molt entenedor i està tot ben classificat per apartats.

    En quant a l'explicació està tot ven raonat i explicat, on estic d'acord amb el que has posat i en l'edat de les imatges on en totes coincidim.

    En conclusió, ho has raonat tot bé per cada imatge i estic d'acord amb el que has posat.

    ResponElimina
  3. Hola Nuria,
    M'agrada molt la teva estructuració que has fet a les explicacions, vull destacar que que les teves explicacions les trobo adequades i crec que estan ben argumentades.
    Pel que fa a les edats hem coincidit bastant en ells menys en la primera imatge, però crec que la edat de la nena africana podria ser de 18 mesos.

    ResponElimina
  4. En quant a l'estructura per com fer-ho, penso com la Laura, que a mi també m'ha agradat la idea com la Bea i com la Núria

    ResponElimina
  5. hola nuria la primera imatge podria estar d'acord amb tu jo ho pensaba pero li vec el peu molt petit i hem sembla que du bolquers, per això he ajustat la edat més cap als dos anys, la segona imatge estic totalment d'acord amb tu i en la tercera crec que té més de 7 mesos jo diria de 10 en amunt, no mes d'un any per aixo.

    ResponElimina
  6. Estic d'acord amb la Laura l'estructuració es molt clara Nuria, molt be, amb les edats tambe coincidim força,

    ResponElimina